Een informatief programma over uilen

Deze serie gaat over de leefwereld van diverse soorten uilen. Gepresenteerd door Anita van Dooren, met kennis van zake en op een leuke manier gebracht.

Braakballen!

Braakballen

Eerste aflevering van de serie Braakballen! Over de leefwereld van diverse soorten uilen. Gepresenteerd door Anita van Dooren, met kennis van zake en op een leuke manier gebracht en gefilmd en gemonteerd door Joost van den Berg. Deze keer gaat het over een steenuilenbiotoop.

 Tweede aflevering van de serie Braakballen! Over de leefwereld van diverse soorten uilen. Gepresenteerd door Anita van Dooren, met kennis van zake en op een leuke manier gebracht. Deze keer 2 gasten Bert de Kort en Cristien Hermsen en een zoektocht naar een broedgeval.

Derde aflevering van de serie Braakballen! Over de leefwereld van diverse soorten uilen. Gepresenteerd door Anita van Dooren, met kennis van zake en op een leuke manier gebracht. Deze keer gaat het over een kerkuil uit het vogelasiel.

Braakballen 4 - aug 2013.Still001Vierde aflevering van de serie Braakballen, deze keer over jonge steenuilen

De vijfde aflevering gaat over de winterroest van ransuilen.

Deze zesde aflevering over een broedgeval van kerkuilen mag natuurlijk ook niet ontbreken!

In de 7e aflevering op bezoek bij het vogelasiel

En tussendoor komen we ook nog eens op Landpark TV

Anita van DoorenDe achtste aflevering gaat over het plaatsen van een mand voor een ransuilennest

Nummer 9 is ook weer informatief: schoonmaken van 109 uilenkasten! 

Tien noemen we maar de capriolen van Anita

Elf is (net als 10) gemaakt i.s.m. Jochem Sloothaak van Brabants Landschap in de kerk

Braakballen

 

 

 

Meer informatie over Anita van Dooren

Over uilen

Overdag slapen uilen in hun schuilplaatsen: oude gebouwen, kerktorens, ruïnes, holle bomen. Maar ’s nachts komen ze tot leven en jagen op hun voedsel.

Hun ogen zijn uitstekend bruikbaar in het donker. Ze zijn mooi groot, erg gevoelig voor maar het kleinste beetje licht en ze kunnen geel goed binoculair zien. Dat houdt in dat ze met twee ogen tegelijk heel scherp naar één punt kunnen kijken en dus hun prooi heel scherp kunnen zien.

Hun ogen zitten volledig aan de voorkant van de kop en kunnen niet van links naar rechts draaien. Maar ze kunnen hun kop bijna achterstevoren draaien, dus op die manier kunnen ze toch rondom zien.