3 korte wandelingen langs enkele toegangswegen naar Oisterwijk

Frans Kapteijns vertelt u e.e.a.  over de historie maar ook over de flora en fauna die we onderweg tegenkomen.

Historische wandeling – Tilburgseweg

Frans Kapteijns neemt u mee langs de (oude) Tilburgseweg (nu Oisterwijksebaan), die oorspronkelijk liep van de heuvel in Tilburg tot aan Den Bosch. Onderweg in dit buitengebied komt Frans plantjes tegen als kromhals, weet een verhaal over de Streepstraat, het cultuurlandschap, de beukendreef (vroeger Lage Baan), Kasteel Durendael en waarom Westend ook wel de Konijnenberg heet.

Kijk dit is Oisterwijk – Historische wandeling is een serie van 3 wandelingen langs toegangswegen door Oisterwijk, opgenomen in 2004, maar nog altijd actueel.

Historische wandeling – Voorste Stroom

Deze keer neemt Frans Kapteijns u mee langs de Voorste Stroom, het ontstaan en de geschiedenis. Over de bijnaam de Veule Stroom, omdat hij tot de jaren ’60 van de vorige eeuw zo stonk. Kent u de Helleputten? Weet u wat een leger is? Wie was Mie Pieters? Frans vertelt u er meer over, al wandelend in het buitengebied.

Kijk dit is Oisterwijk – Historische wandeling is een serie van 3 wandelingen langs toegangswegen door Oisterwijk, opgenomen in 2004, maar nog altijd actueel.

Historische wandeling – Achterste Stroom

In dit deel loopt Frans Kapteijns langs de Achterste Stroom, ook wel Reusel, Nemer en Dieze genaamd. Wist u dat er vroeger scheepvaart op plaatsvond? Het verhaal over de Hondsberg, kent u dat? Weet u waar het allereerste Natuurtheater lag? Frans vertelt u er meer over.

Buitengebied

Kijk dit is Oisterwijk – Historische wandeling is een serie van 3 wandelingen langs toegangswegen in het buitengebied door Oisterwijk, opgenomen in 2004, maar nog altijd actueel.

zie ook een wandelingen van natuurmonumenten

Frans Kapteijns
Frans Kapteijns

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.