In de Groenstraat in Oisterwijk heeft kunstenaar Sjef Cox een vraagteken gemaakt van houten balken. Het werk heet Wijsheid en er zit een mooie gedachte achter die Sjef Cox toelicht in de film. Dronebeelden van Roy Vaes, mede mogelijk gemaakt door Toemen modelsport.

Sjef Cox

Sjef is autodidact en heeft les genomen bij gerenommeerde kunstenaars op die momenten dat hij tegen de grenzen van zijn kunnen aanliep.

Zijn beelden dragen veelal geen titel, omdat die een vrije interpretatie door de beschouwer in de weg staat. Waar wel een titel is gegeven, is dat bewust gedaan. Bij elk werk is aangegeven van welk materiaal het is gemaakt en wat de afmetingen zijn.

De meeste werken zijn zogenaamde vrije werken, die vrijelijk aan zijn geest ontsproten zijn, meestal als reactie op de actualiteit van dat moment. Een aantal is gemaakt in opdracht en die zijn zijn vertolking van de boodschap van die specifieke opdrachtgever. Want ook bij een opdracht mag zijn eigen artistieke vrijheid niet beknot worden. Zoals bij Wijsheid.

Meer informatie

Tel: 06-21695691
Email: beeldhouwer@sjefcox.nl

kunstenbomen.inoisterwijk.nl/kunstenaars/sjef-cox/

Sjef Cox Wijsheid
Sjef Cox Wijsheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.