De kinderen van basisschool den Akker uit de Lavendel zijn bezig met het maken van kleine kunstwerkjes voor in de boom op het schoolplein in het kader van Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk, onder leiding van Saskia van Oversteeg. Leuk filmpje van de voorbereiding, gemaakt op Den Akker.

Film van het hangen van de kunstwerkjes

Voor meer informatie over den Akker

Onze school den Akker ligt centraal in de wijk ‘de Pannenschuur’. Naast de school ligt Peuterspeelzaal ‘Dribbel’ en een mooie sportzaal en op het schoolterrein in de buitenschoolse opvang gehuisvest. De school telt ongeveer 160 leer­lingen, die verdeeld zijn over 7 groepen. De school bestaat ruim 30 jaar. De groepslokalen zijn gegroepeerd rond een grote centrale gemeenschapsruimte, waarin sinds mei 2007 een toneel- en presentatie-mogelijkheid is opgenomen. Deze ruimte gebruiken we voor het werken in kleinere groep­jes, maar ook voor vieringen, musicals en het werken aan de computer.over den Akker

Voor meer informatie over Saskia van Oversteeg

In 1996 ben ik afgestudeerd als illustrator aan de kunstakademie van Den Bosch. Met mijn eindexamenscriptie won ik de Frans de Jong Prijs. Deze prijs was in samenwerking met museum Meermanno Westreenianum in Den Haag uitgeschreven voor alle afgestudeerden van kunstakademies in Nederland.
In datzelfde jaar schreef en illustreerde ik mijn eerste kinderboek; “Fietsende Flip”. Een jaartje later verscheen het tweede; ”Flip gaat uit eten”. Daarnaast werkte ik aan verschillende opdrachten. Zo mocht ik bijvoorbeeld een animatiefilmpje voor Sesamstraat maken, verschillende logo’s waaronder die van kinderboekenuitgeverij “Buki” ontwerpen, ansichtkaarten voor Goldwell, Nedloyd en kaartenuitgeverij Cartesse maken en illustraties voor kindertijdschriften Taptoe en Okki. Voor uitgeverij Malmberg illustreerde ik verschillende schoolboeken en kinderboeken. Ik zat in de jongerenredaktie van het Brabants Dagblad waarvoor ik tevens illustreerde en werkte als fotograaf voor streekblad “De Molen” in Rosmalen.
In 1999 won ik de ontwerpwedstrijd, uitgeschreven door -toen nog- PTT Post. Mijn ontwerp werd met een klein aantal anderen de officiële kerstpostzegel van 1999. Meer informatie over Saskia van Oversteeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.