In het kader van Kunst en Bomen 2014 maakte Peter van Tilburg een object van o.a. metaal. Twee handen die u welkom heten en u willen omarmen. Zij nodigen u uit tot een rustpauze op het bankje, waarbij u tot zomerse bespiegelingen kunt komen aan de voet van een machtige populier, langs een weiland en een stroompje. U kunt uw rug koesteren in de hand.

Peter van Tilburg

Voor een beeld laat ik mij inspireren door de locatie: zij dragen soms de titel SCACo, wat staat voor Spatial Construction in an Architectonic Context. Het beeld heeft geen concrete voorstelling, maar vindt inpassing in een ruimte gedomineerd door architectuur en/of natuur. Zo maak ik beelden in de openbare ruimte, maar ook waterbeelden, muurbeelden en boombeelden. Mijn beelden zijn van metaal, soms in combinatie met RVS, koper of glas, kleurrijk, veelal groot en weersbestendig.

Titel Kunstwerk: Handig Bankje & Dito Lampje

Voor mijn ruimtelijke vormen laat ik mij inspireren door de specifieke locatie. Daarbij moeten mijn beelden evengoed voldoende kracht hebben om in die omgeving zichzelf te zijn. Het kan voorkomen dat, als de omgeving plotseling verandert, een beeld ineens een andere betekenis krijgt. Zo heb ik eerder een boombeeld gemaakt dat letterlijk een omstrengeling aangaat met een boom. Gedurende de laatste tentoonstelling is de boom met beeld en al netjes omgevallen; het werk werd ineens een ‘monument voor de gevallen boom’. Het beeld voor de tentoonstelling Kunst en Bomen 2014 wordt gevormd door een combinatie van een bestaand en een nieuw werk: een handig bankje met een handig lampje. Twee handen die u welkom heten en u willen omarmen. Zij nodigen u uit tot een rustpauze op het bankje, waarbij u tot zomerse bespiegelingen kunt komen aan de voet van een machtige populier, langs een weiland en een stroompje. U kunt uw rug koesteren in de hand. En gedurende de avonduren wordt u dichterlijk-romantisch verlicht door een lampje dat door de boom-hand wordt vastgehouden. Alle vier de elementen komen er samen. Meer informatie over dit werk: Kunst en Bomensite

Website: www.petervantilburg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.