Saskia van Oversteeg maakt een bijzonder kunstwerk dat komt te hangen aan de Lindeboom op de Lind in Oisterwijk. Het heet De sage van mijn Tilia Platyphyllos. Het zijn 3  bijzondere tekeningen, omgezet op aluminium. Frans Kapteijns sprak met Saskia!

Saskia van Oversteeg

In 1996 ben zij afgestudeerd als illustrator aan de kunstakademie van Den Bosch. Met haar eindexamenscriptie won ze de Frans de Jong Prijs. Deze prijs was in samenwerking met museum Meermanno Westreenianum in Den Haag uitgeschreven voor alle afgestudeerden van kunstakademies in Nederland.
In datzelfde jaar schreef en illustreerde Saskia haar eerste kinderboek; “Fietsende Flip”. Een jaartje later verscheen het tweede; ”Flip gaat uit eten”. Daarnaast werkte zij aan verschillende opdrachten. Zo mocht ik bijvoorbeeld een animatiefilmpje voor Sesamstraat maken, verschillende logo’s waaronder die van kinderboekenuitgeverij “Buki” ontwerpen, ansichtkaarten voor Goldwell, Nedloyd en kaartenuitgeverij Cartesse maken en illustraties voor kindertijdschriften Taptoe en Okki. Voor uitgeverij Malmberg illustreerde Saskia van Oversteeg verschillende schoolboeken en kinderboeken. Zij zat in de jongerenredaktie van het Brabants Dagblad waarvoor ze tevens illustreerde en werkte als fotograaf voor streekblad “De Molen” in Rosmalen.
In 1999 won Saskia van Oversteeg de ontwerpwedstrijd, uitgeschreven door -toen nog- PTT Post. Haar ontwerp werd met een klein aantal anderen de officiële kerstpostzegel van 1999.

Meer informatie of kunstenbomen.inoisterwijk.nl/kunstenaars/saskia-oversteeg/

 

Saskia van Oversteeg Saga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.