De periode van transitie van leerfabriek naar industrieel erfgoed

Februari

Samen met de man die in 2001 het licht uitdeed, Jan Buijnsters heeft gedeputeerde Brigite van Haaften van de provincie Noord-Brabant gisteren de eerste gerestaureerde en herbestemde gebouwen van KVL Oisterwijk feestelijk heropend. Daaraan voorafgaande waren er lezingen en rondleidingen voor genodigden.

Januari

Deze maand is men druk bezig op KVL om alles gereed te maken voor de komst van het EKWC, het Europees Keramisch Werk Centrum. Oisterwijk in Beeld sprak met Ranti Tjan, de directeur van EKWC.

In het EKWC gebouw (Europees Keramisch Werk centrum) wordt volop verbouwd. De vloer ligt er uit en een oude lekkende put met verontreiniging wordt schoon opgeleverd.

December 2014

De maand december stond in het teken van de Open dag en van de sloop- en opruimwerkzaamheden in de diverse gebouwen.

14 december was er een hele interessante Open Dag!

November 2014

Deze maand een terugblik op de verbouwing van gebouw 28.2, het voormalige Kantoor, waar onze lokale TV held Robèrt van Beckhoven zich gaat vestigen met zijn spiksplinternieuwe bakkerij.

Oktober 2014

Elke maand maken we een kort filmpje van de vorderingen op de KVL, deze keer de maand oktober, waarin de diverse vakmensen centraal staan en we maken kennis met de eerste bewoner van gebouw 28.1 op de eerste verdieping.

In de Rabobank werd eind oktober een informatie avond georganiseerd over de mogelijkheden van woningen op de KVL

Na de tweede wereldoorlog werd er op de KVL een herdenkingsplaquette geplaatst met daarop de namen van alle omgekomen medewerkers. Na de sluiting van de KVL belandde de plaquette in een hoekje in het raadhuis.

Bij de viering van Oisterwijk 70 jaar bevrijd op 26 oktober 2014 werd de plaquette officieel teruggebracht naar de gerenoveerde entree van de KVL fabriek waar het nu in volle glorie te bewonderen is in de hal van het voormalige kantoor aan de Almystraat.

September 2014

Wat was er te doen in september op de KVL. Nou o.a. 3.000 ruitjes plaatsen!

10 september is een grote dag op het KVL complex. De eerste bedrijven worden verwelkomd door Ben ten Hove, de gedreven conceptmamager die KVL mee op poten zet.

Augustus 2014

Elke maand volgen we de verbouwingen op de leerfabriek KVL in Oisterwijk. We trappen af in de maand augustus met een praatje met Tinus Aerts en Marcel Jansen.

 

Raadvergadering september 2013

Voortgang bij de KVL

Voor meer info: leerfabriekkvl.nl

 

De provincie Noord-Brabant maakt samen met de gemeente Oisterwijk van een plek die ooit dagelijks bruiste van activiteit weer een begrip. De eens grootste lederfabriek van Europa gaat vorm krijgen in de Leerfabriek KVL. Met het thema ‘Ambachtsplaats voor creativiTIJD’.

VESTIG JE BEDRIJF IN LEERFABRIEK KVL

EIGENWIJS ONDERNEMEN

We zijn aan de slag! Klein en creatief. Ambachtelijk en sociaal. Eerlijk en met een ‘Open Mind’. En niet bang van bouwstof! We zijn op zoek naar nog meer durfals die eigenwijs ondernemen. Die het beste presteren in een ongedwongen sfeer vol vrijheid, flexibiliteit en vernieuwende bedrijfsconcepten. Zulksoort pioniers, bedrijven en instellingen passen hier helemaal.

KVL sociaal nathuis Voortgang bij de KVL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.