BeeldSpraak: een serie over openbare kunstwerken in de gemeente Oisterwijk

U rijdt wellicht dagelijks aan voorbij. Prachtige kunstwerken met een verhaal. Wat inspireerde de kunstenaar om zo’n kunstwerk te maken, welke materialen heeft hij/zij gebruikt? De korte impressies onder de naam BeeldSpraak geven je een inzicht hierin.

Hans van Eerd

Allereerst: Op de rotonde Spoordonk/ Oisterwijk staat een kunstwerk: “Gedachtengang” gemaakt door Hans van Eerd.

balans patriz

De tweede in de serie gaat over “Balance” van Patriz van Linden.

werk van Nout Visser

Ook de Haagse kunstenaar Nout Visser maakte een bijzonder werk in de wijk Pannenschuur.

Lucy Bex

Lucy Bex, beeldend kunstenaar uit Heukelom, over hoe haar beeld tot stand is gekomen. De naam van haar kunstwerk is Saamhorigheid en het is te vinden aan de Heukelomseweg in Heukelom.

Katrien van Hettema Verhalenkast

In 2010 maakte Katrien van Hettema een kunstwerk van beton, genaamd de Verhalenkast. Het kunstwerk ‘De Verhalenkast’ van Katrien van Hettema is gebaseerd op verhalen uit de buurt, die door kinderen van basisschool De Tovervogel werden geschreven.

kunstenaar Gert Kwekkeboom cultuur
=

Gert Kwekkeboom ontwierp in 2010 een betonnen kunstwerk, dat werd geplaatst op de hoek van de Frans Halsstraat en de Groenstraat. Het werk noemde hij Sectiehuis.

Nicolas Muller Jabusch Monument Munitietrein

Nicolas Muller Jabusch maakte van de restanten van een ontplofte munitietrein een prachtig kunstwerk, “monument munitietrein” dat op 29 oktober 1989 werd onthuld. 

BeeldSpraak beeld Kees Ketelaars

In de serie BeeldSpraak een video over de beelden van Kees Ketelaars. U vind ze bij Ten Bijgaerde, deze heet “de Korf” en op het Pannenschuurplein een beeld genaamd “De Zwerm”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.