De zwerm bijen van Kees Ketelaars steken niet

In de serie BeeldSpraak een video over de beelden van Kees Ketelaars. U vind ze bij Ten Bijgaerde, deze heet “de Korf” en op het Pannenschuurplein een beeld genaamd “De Zwerm”. Kees woont in Moergestel, Tilburgseweg 11. Galerie via Krijtebogtstraat open di- vrij 09.00-18.00. Tel. 013-5133168 info@ keesketelaars.nl

http://keesketelaars.nl/

Bij Atelier Kees Ketelaars in Moergestel staat het ambacht nog centraal. Hier maken en ontwerpen zij sieraden, sculpturen en schilderijen. Vrij werk en in opdracht.

Kees en Ineke zijn samen de drijvende kracht achter het bedrijf. Zij houden regelmatig exposities, open dagen en nemen deel aan diverse kunstroutes en -projecten. Neem eens kijkje in de galerij of bijopdrachten om een beter beeld te krijgen van wat zij zoal doen.

In 1973 Behaalde Kees Ketelaars zijn diploma aan de opleiding voor goud– en zilversmid in Schoonhoven. Als hoofd van het atelier begeleide hij stagiaires van de Vakschool Schoonhoven. In de avonduren voltooide hij de havo en studeerde daarna aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Kees studeerde af in de vakken 2- en 3-dimensionale vormgeving. Twee jaar later volgde hij een cursus bronsgieten aan de TU Eindhoven en een tweetal korte post HBO studies: Wat is het Post-modernisme? en Modeltekenen. Daarna vestigde hij zich als zelfstandig edelsmid en beeldend kunstenaar.

Nu beheren Kees en Ineke Ketelaars samen atelier Kees Ketelaars in Moergestel. Al 20 jaar. Hier maken ze sieraden, sculpturen en schilderijen. Vrij werk en in opdracht. Voor gemeenten, verenigingen, gildes, instellingen en particulieren. Ze ontwerpen en vervaardigen van gildezilver voor Brabantse, Limburgse en Belgische gilden. Voor basisscholen organiseren ze kortlopende kunstprojecten. Ook zijn ze mede-organisator en deelnemer aan atelier- en kunstroute Oisterwijk. Ze houden regelmatig exposities en open dagen en nemen deel aan diverse kunstroutes en projecten.

Kees Ketelaars
Kees Ketelaars met de Zwerm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.