Vanaf de start van de coronacrisis hebben onze vrijwilligers enkele video’s gemaakt over dit onderwerp.

Filmpje over de Opkikker” voor de medemens. Sociaal Ondernemers, ondernemers met een sociaal hart bereiden heerlijke verse goed gevulde soepen vol vitamine C. Ondernemers Sociaal Huis Oisterwijk dragen steentje bij in tijden van nood! Ondernemers Irene en Anton Vulders van AV chef on the spot gaan verse extra krachtige maaltijdsoepen maken voor de zwakkeren die niet van huis kunnen en niemand hebben om boodschappen te doen. Ondernemers Karin en Eric Rentmeester van Mentorhulp Oisterwijk gaan de soepen persoonlijk bezorgen. Restaurant SEC en Jumbo Denissen zorgen voor de ingrediënten. Met deze “opkikkers” vol verse groenten en vitamine C willen de sociaal ondernemers bijdragen aan een voorspoedig herstel van zwakkeren die het in deze tijd extra moeilijk hebben.
De lente breekt door, de zon schijnt, maar de straten van Oisterwijk zijn leeg.
Corona en weidevogels, jawel! Vrijwilligers zijn nomaal druk in de weer met het vinden en beschermen van nesten met eieren van o.a, de kievit. Dat is nu lastig, want je mag maar met max 2 mensen over de weides en akkers lopen. Dus boeren, burgers en buitenlui: help een handje mee!
Met zijn opgeruimde karakter en gezellige muziek en een zonnetje vermaakte de Oisterwijkse zanger Hijme Vervat de bewoners van de Catharinnenberg!
Het is wennen in Oisterwijk. De 1,5 meter. De horeca dicht. De markt met stavakken. De stilte in de winkels. De sporen van de coronacrisis zijn goed te zien.
Afgelopen maandag 28-9 kondigde het kabinet extra maatregelen aan om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Maatregelen die veel impact hebben op ons dagelijks leven, zowel zakelijk als privé. Burgemeester Hans Janssen: “Het is van groot belang dat we, met z’n allen, de aangescherpte maatregelen opvolgen. Ik reken op u!” Bekijk de video met de toespraak van de burgemeester
De O’pkikker voor de medemens heeft heel veel mooie reacties opgeleverd in 2020. Een kleine terugblik op de samenwerking tussen betrokken (horeca)-ondernemers, overheid, Mentorhulp en stichting Sociaal Huis Oisterwijk.
Nodig iemand uit die deze dagen alleen is en wel een O’pkikker kan gebruiken in de vorm van een kleine maaltijd en een fijn gesprek. Geniet samen van vers gemaakte erwtensoep van onze horeca en een kletsbroodje van een Oisterwijkse bakker. Even Aandacht voor Elkaar en even Een tegen Eenzaamheid. Leuk voor jezelf, voor wie je uitnodigt, en je steunt onze horeca.