BuitenGewoon gaat over bijzondere mensen uit ons dorp

BuitenGewoon is een serie reportages in wording over mensen die in het buitengebied wonen en een bijzonder verhaal te vertellen hebben.

De eerste gaat over de familie van Riel uit Heukelom.

Marcel en Angele van Riel wonen in Heukelom, in een wel heel bijzondere woning. Propvol met allerlei curiosa en schitterend verbouwd zodat alle verzamelde spullen mooi tot hun recht komen. Kijk en kom ogen en oren te kort bij dit bijzondere echtpaar en hun prachtige woning in Heukelom.

Monument van Riel Buitengewoon
Marcel van Riel

Met Cees Marsé hadden we een interview in Februari 2014 in zijn geliefde boshuys de Roode Lelie in Oisterwijk. Cees vertelt vrijuit over zijn leven. Zijn jeugd, over de gevangenisstraf van 12 jaar van zijn vader, nadat zijn moeder zwaar door hem werd mishandeld, maar ook over zijn werkzame leven en zijn ziekte. Cees vertelt openlijk over zijn darmkanker, het proces maar ook hoe hij tegen de ziekte aankijkt, wat het met hem doet. Boeiend om iemands kijk op het leven eens te horen en te zien: Cees Marsé

Informatie over het Natuurtheater Oisterwijk

Cees Marse
Cees Marsé

Moergestelnaar Joost Wagenmakers was 8 jaar lang wethouder in de gemeente Oisterwijk. Op 16 mei 2014 nam hij afscheid. Frans Kapteijns liep met Joost Wagenmakers langs zijn lievelingsplek, het Galgeven en spraken ze over zijn politieke leven maar ook over trieste gebeurtenis. Zie de video over Joost Wagemakers

Joost Wagenmakers
Joost Wagenmakers

 Medio 2015 spraken we met de familie Timmermans. Verdriet, tegenslag, hoop, onverwoestbaar optimisme, doorzettingsvermogen. Dit alles zit in deze zeer indrukwekkende -voor internet lange- film van 23 minuten over de familie Timmermans. Neem de tijd en ga er  goed voor zitten. 23 Minuten die u meenemen in een intens verhaal. Deze bijzondere documentaire is van de hand van de makers van Oisterwijk in Beeld.