De Bibliotheek Oisterwijk is samen met de Gemeente Oisterwijk recentelijk gestart met het verzamelen van coronaverhalen onder de inwoners van de gemeente Oisterwijk.

Deze verhalen worden gebundeld in een naslagwerk wat bewaard blijft in de Bibliotheek. Zo bewaren we een stuk geschiedenis van het nu al legendarische jaar 2020 en dit lopende jaar, voor het nageslacht.

Naast het inzamelen van verhalen, gaat de bibliotheek de coronaperiode ook in beeld brengen. Heb je in de afgelopen periode foto’s gemaakt die de corona periode weergeeft? Of misschien heb je die nog niet maar wil je die alsnog gaan maken? Trek er dan op uit en ga op zoek naar een tafereel waardoor in één oogopslag duidelijk is, dat het over corona gaat. Wat gaan we met je foto doen?

  • Plaatsen op www.oisterwijkinbeeld.nl
  • Opnemen in het naslagwerk wat dit jaar zal verschijnen.
  • De meest sprekende foto komt op de omslag van dit boek. Een onafhankelijke jury, bestaande uit afgevaardigden van Fotogroep Fomo, Oisterwijk in Beeld en de Bibliotheek Oisterwijk, kiest deze foto.
  • De jury maakt een selectie uit de inzendingen ten behoeve van een expositie die in de Bibliotheek zal plaatsvinden.
  • Als je foto wordt geselecteerd voor de expositie, ontvang je de afdruk na afloop. Dus wees creatief en maak dé coronafoto van het jaar!

Hoe doe je mee?

Mail je foto of foto’s (maximaal 5) via wetransfer, in zo hoog mogelijke resolutie, vóór 26 februari 2021, naar oisterwijk@bibliotheekmb.nl onder vermelding van “coronafoto”. Je aanmelding moet voorzien zijn van je naam en adres. Alleen foto’s die corona weergeven zullen worden opgenomen in het naslagwerk en meedingen voor de selecties.

Graag aangeven of je je naam bij je gepubliceerde foto wilt of liever anoniem wilt blijven. Voor het overzicht is het wel wenselijk (maar niet verplicht) om je leeftijd en/of geslacht erbij te vermelden. Per persoon zijn 5 inzendingen toegestaan.

Bij het inzenden ga je automatisch akkoord met het openbaar gebruik van je foto en je gegevens (zoals je hebt aangegeven) in on- en offline media. De geportretteerden dienen akkoord te zijn met publicatie.

Deze fotocampagne vindt plaats in samenwerking met Fotogroep Fomo en Oisterwijk in Beeld.

Bekijk de inzendingen

Kijk hier naar de foto’s over corona