15 augustus 1941 begint als een feestdag in katholiek Brabant. Ook voor de Tilburgse familie Pagie. Maar schijn bedriegt. Hun dochtertje Ria blijkt die avond spoorloos. Ze is voor het laatst gezien in een winkeltje waar ze snoep kocht voor een dubbeltje. Politie en buren zoeken tevergeefs. De angst en onzekerheid nemen toe. Precies twee weken later keert de 13-jarig Rotterdamse Annie Remken niet terug op haar vakantieadres in de Oisterwijkse bossen.

Houden deze verdwijningen verband met elkaar?  Het antwoord op die vraag wordt gegeven in de documentaire ‘Dossier De Kindervriend’, een nieuwe productie van Oisterwijk in Beeld. We volgen inspecteur Stevens op zijn zoektocht naar de waarheid. Stapje voor stapje wordt het mysterie ontrafeld. Een plot met bizarre wendingen.

Op 13 april is de première in Tiliander. Tickets en een speciale boek/filmvertoning actie vindt u hier.

Boek

Tegelijk met zijn onderzoek voor de documentaire schreef historisch onderzoeker Ad van den Oord een prettig leesbaar boek over de dramatische gebeurtenissen in 1941 met daarin veel gedetailleerde informatie. Hij raadpleegde hiervoor tal van niet eerder toegankelijke dossiers in het hele land. Het boek vertelt het verhaal van de verdwijning van twee meisjes en geeft een ontluisterend beeld van een man die zich voordeed als een “kindervriend”. Vanaf begin april zal dit boek voor € 15,00 verkrijgbaar zijn via uitgeverij Kwartier van Oisterwijk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.