Dit jaar bestaat de Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk 75 jaar.  De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers die er al driekwart eeuw voor zorgen dat alle Oisterwijkse en Heukelomse kinderen en hun ouders een onvergetelijk Sinterklaasfeest beleven. Een jubileum dat niet ongemerkt voorbij mag gaan!

Ter gelegenheid hiervan verschijnt op 19 november het boek ‘Daar werd aan de deur geklopt’. Het boek maakt onderdeel uit van de Oisterwijkse Historische Brochurereeks en is geschreven door Martin van der Waals.

In het boek wordt de geschiedenis van het Sinterklaascomité (later Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk) beschreven aan de hand van persoonlijke verhalen, krantenberichten, verslagen, anekdotes en vele illustraties.
De uitgave begint met een uitgebreide terugblik op de beginjaren van het Sinterklaascomité, de ontwikkeling van de Sint-Nicolaasorganisatie en de impact die de komst van de Goedheiligman op Oisterwijk en de Oisterwijkers had. Daarbij wordt onder meer aandacht besteed aan de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor de openbare Sinterklaasfestiviteiten, de traditionele aankomst op het station, de ontvangst door de burgemeester, de tocht door Oisterwijk en de tot de verbeelding sprekende druk bezochte Sinterklaasvoorstellingen, eerst in het oude Kunstkringgebouw aan de Stationsstraat en later in Tiliander. Een feestelijke en levende traditie die niet meer uit Oisterwijk is weg te denken.

Tijdens de intocht op 19 november zal het boek voor het eerst verkrijgbaar zijn op het Lindeplein. Daarna is het boek ook verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten. Informatie hierover volgt. Inschrijven voor het boek kan al wel via Kwartier van Oisterwijk, de uitgever van het boek.

Kom en koop dat boek over 75 jaar Sinterklaas Oisterwijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.