Deze aflevering is het tweede deel over de Achterste Stroom. Volop informatie over deze waterloop die vroeger de Dieze heette en ook wel Reusel. We starten bij Lissabon (genoemd naar de aardbeving in 1755 in Lissabon Portugal) en zette zo onze wandeling voort.

Achterste Stroom gefilmd voor Kijk dit is Oisterwijk

met Frans Kapteijns als presentator is een serie die eerder gemaakt is voor de Lokale Omroep Voor Oisterwijk, kortom Lovo. Deze leerzame en leuke aflevering over de Achterste Stroom is uit januari 2006. Totaal zijn er in de serie Kijk, dit is Oisterwijk ruim 125 afleveringen gemaakt van dit interessante natuurprogramma.

Frans Kapteijns

is PR Boswachter bij Natuurmonumenten en kent de omgeving van Oisterwijk op z’n duimpje. Voor meer info over de Oisterwijkse bossen en vennen kijk op de site van Natuurmonumenten.

Overige informatie over de Achterste Stroom in artikel van Brabants dagblad van 13-12-2014.

Er is ook een speciale website die o.a. vermeld:

Op 12 december heeft de gemeenteraad van Oisterwijk unaniem ingestemd met de gebiedsvisie Achterste Stroom die door het burgerinitiatief is opgesteld. Ook voor het vervolg was de raad voorstander. Er was enige discussie rond wel of niet bebouwing toestaan op het kaveltje aan de Merodelaan. Uiteindelijk is met 10 tegen 9 stemmen bepaald dat er onder strikte voorwaarden gebouwd mag worden. Zie ook artikel Brabants Dagblad.
Dit alles betekent dat de gebiedsvisie Achterste Stroom RP-1301-200, versie 2.00 het eind document is dat als voorlopige toets voor het gebied gaat dienen en ook dient als input voor het t.z.t. te ontwikkelen nieuwe Structuurvisie Plus.

Hiermee is fase 2 van het burgerinitiatief te einde. Als nazorg rest de evaluatie op te stellen samen met de gemeente. Te gelijkertijd zullen we moeten nadenken over de vervolgfase, het inrichtingsplan. Dan verhuist fase 2 op deze website naar het archief en start de site opnieuw voor fase 3. Dat is voor 2014.

Achterste Stroom
Achterste Stroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.