Atelier Beeldkracht Oisterwijk stelt mensen met dementie die thuis wonen in de gelegenheid om hun leefwereld of emoties te vertalen in beelden. Ellen Geerts, beeldend kunstenaar organiseert, samen met tal van vrijwilligers, schilderlessen voor mensen met geheugenverlies. Bij creatief centrum de Krekul in Oisterwijk en zomers ook bij Streekpark Klein Oisterwijk. Haar cursisten zijn even uit de sleur van alledag. Kunnen op een creatieve manier hun zinnen verzetten.

Meer informatie.

Atelier Beeldkracht Oisterwijk

Ellen Geerts is initiatiefnemer van dit project. Eerder organiseerde zij, in het kader van Dementie Vriendelijke Gemeente Oisterwijk “Ouderen vertellen met het penseel”. Een project voor bewoners met dementie en hun mantelzorgers in Woonzorgcentrum Thebe De Vloet. N.a.v. de verrassende resultaten en de positieve reacties ontstond het idee om een kunstatelier op te gaan zetten voor met name mensen met geheugenproblemen c.q. dementie, die thuis wonen.

Iedere woensdagochtend wordt er van 10.00-12.00 uur geschilderd in het atelier van De Krekul (creatief centrum in Oisterwijk). Ellen is beeldend kunstenaar en verstaat het vak om mensen met geheugenproblemen en dementie te begeleiden in hun creatieve proces zonder dat ze het over de ziekte zelf heeft. Zij wordt ondersteund door een team bekwame vrijwilligers.

“Mensen bouwen hier weer iets op in plaats van bezig te zijn met het idee dat ze steeds iets inleveren”. Of zoals een cursist het verwoordde: ”Ik voel me hier weer normaal”

Het atelier is in mei 2015 van start gegaan en inmiddels is een eerste succesvolle expositie georganiseerd. Naast een positieve bijdrage aan het welzijn van haar deelnemers en hun omgeving, zet Beeldkracht Oisterwijk ook in op een nuancering in de beeldvorming t.a.v. dementie. Ook worden er periodiek tentoonstellingen georganiseerd in het Lodewijkskerkje zodat er een verbinding wordt gelegd met de gemeenschap.

“We gaan uit van wat er wél kan”.

Contactgegevens Beeldkracht Oisterwijk
Ellen Geerts
Coördinator / beeldend kunstenaar
E-mail: beeldkracht@ellengeerts.nl
Telefoonnummer: 013-5284033
Website:
facebook.com/BeeldkrachtOisterwijk

2 reacties

  1. Mooi!, zowel pluim voor de cursiste als voor de begeleiders én voor de filmers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.