Ken jij de stichting Groen voor Grijs Oisterwijk? Het B-team? Een van de actieve mensen in beide organisaties is Bert Klerks. Hennie van den Berg bezocht Bert Klerks in de Peperstraat in Oisterwijk. Alhoewel hij al 72 jaar is, runt hij hier, sinds 1977 nog steeds vol enthousiasme zijn tuincentrum.Hij doet het niet alleen maar samen met zijn vrouw Annie. Een bijzonder gesprek aan de plantentafel.

Meer informatie over Groen voor Grijs Oisterwijk

Stichting Groen voor Grijs, door Bert opgericht in 2019 als voortzetting van een wetenschappelijk onderzoek in de wijk Waterhoef in Oisterwijk. Dit onderzoek, genaamd Groen voor Grijs, werd uitgevoerd door o.a. Universiteit Wageningen en partners. Opzet was een studie naar het effect van vergroening van een wijk op de gezondheid en welzijn van ouderen. Toen in 2018 het onderzoek ten einde liep, waren er nog diverse groenprojecten onafgewerkt. Om deze projecten toch uit te voeren is toen vanuit de wijk Waterhoef de stichting Groen voor Grijs Oisterwijk opgericht. Het grijs in de naam staat niet langer voor ouderen maar voor het vervangen van overbodige grijze betonverhardingen door groen in heel Oisterwijk.

Meer informatie over B-team

Het Oisterwijkse B-team is een groep vrijwilligers die zich inzetten voor behoud en uitbreiding van de biodiversiteit (= de soortenrijkdom van planten en dieren) in de gemeente Oisterwijk.Op de pagina Projecten kun je zien wat zij o.a. doen. En wil je tips om zelf actie te ondernemen voor het vergroten biodiversiteit in je eigen omgeving? Kijk dan eens op de pagina Natuurweetjes.

Meer over bijzondere mensen in Oisterwijk: kijk hier

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.