Hoera we zijn bevrijd!

De titel van dit bericht klinkt anno 2019 misschien een beetje vreemd. Toch zal op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur de bevrijding groots worden gevierd met het bevrijdingsconcert 2019. Leerlingen van 2College Durendael hebben zich afgelopen maanden voorbereid en zij gaan jong en oud trakteren op een mooie herdenking in de aula van hun Durendael.

Het is dan per slot van rekening 75 jaar gelden dat jonge kerels, voornamelijk uit Schotland, Oisterwijk binnentrokken om de Duitsers te verjagen. Met name rond de Petruskerk werd hard gevochten. Dat kun je zien aan de vele kogelgaten die nog in de muur zichtbaar zijn. Er vielen die dag dan ook een aantal slachtoffers. Daarmee kwam een einde aan de tweede wereldoorlog in Oisterwijk. Weinigen kunnen het zich nog herinneren en wie na de oorlog geboren is, beseft niet altijd hoe geweldig het is, dat we nu in vrijheid leven en we niet onderdrukt worden door buitenlandse machthebbers.

Indrukwekkend programma

Samen met de Werkgroep Oorlogsgraven en Bevrijding hebben de leerlingen van 2College een programma samengesteld voor het bevrijdingsconcert 2019 dat garant staat voor een mooie middag. Zo hebben ze de burgemeester kunnen strikken voor een toespraak en komt harmonie Asterius met maar liefst 40 muzikanten. Ze zullen de bezoekers weten te emotioneren met the Last Post en meer toepasselijke muziek zoals uit de film Schindler’s List, Hymne of the fallen, Band of Brothers en nog veel meer. En héél even zal het lijken alsof die Schotse jonge mannen weer terug zijn.

Er zullen zelfgemaakte gedichten worden voorgedragen en er zal een kort bevrijdingsfilmpje worden getoond van Oisterwijk in Beeld. Maar ook de leerlingen laten hun eigen filmpje zien die zij zelf gemaakt hebben bij de herdenking van de gesneuvelde militairen. Tot slot worden, als een eerbetoon, de slachtoffers bij naam genoemd. 

Jeugd

Nee, het is inderdaad geen muziek die je normaal gesproken zou afspelen en ja, voetballen of een andere hobby beoefenen is misschien veel leuker. Maar heb je over de oorlog en de bevrijding al eens nagedacht? Misschien is dit wel een goed moment om eens te komen luisteren. Iedereen is van harte welkom, jong en oud. Het kost niks.

Ook voor de ouderen 

Het is goed om even stil te staan bij de tweede wereldoorlog en de bevrijding te vieren tijdens het bevrijdingconcert 2019. Het belooft een mooi programma te worden dat iedereen zal aanspreken. 

We willen graag weten hoeveel mensen er komen want er kunnen maar ongeveer 350 bezoekers in de aula van de school tijdens het bevrijdingconcert 2019. Onderstaand kun je je opgeven.

Voor meer informatie kun je ook bellen naar de Werkgroep Oorlogsgraven en Bevrijding: Sjef van den Bijgaart 06-11478071 of Kees Welmers 06-55152675. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.