Vogelasiel bezoek:

alweer een nieuwe aflevering van Braakballen! een informatief programma over uilen door Anita van Dooren en cameraman Joost van den Berg. Deze keer brengen ze een bezoekje aan het vogel asiel in Someren.

 

Meer informatie over het Vogelasiel

Opvang 

Wanneer een zieke of gewonde vogel wordt gebracht, wordt deze eerst geregistreerd, daarna onderzocht. Indien nodig wordt medicatie toegepast en vervolgens in een van de ”zieken” kooien geplaatst ter observatie. Na een korte periode van herstel worden vogels in een van de volières geplaatst. In deze volières hebben ze de ruimte om te vliegen en aan te sterken. Na volledig herstel worden de vogels vrijgelaten in de natuur.

Educatie 

Kennis over inheemse vogels deelt het Vogelasiel graag met u. Dit is mogelijk door middel van rondleidingen en instructieve toelichting. Schoolklassen, natuur- en vogelorganisaties of andere vinden een goede plek waar veel te zien is, maar vooral ook te leren valt.

Ook kunt u als individu een bezoek brengen aan het Vogel asiel, hiervoor kunt u mailen naarinfo@vogelasiel-someren.nl.

Geschiedenis 

Het asiel e.o. is ontstaan in 1979 in Asten. Na twee jaar vestigde het vogelasiel zich aan de Boerenkamplaan in Someren. Na jaren opvang van gewonde en zieke vogels, hiernaast ook kleine zoogdieren, heeft het vogelasiel zich in de jaren uitgebreid. Door middel van het houden van lezingen, rondleidingen en andere educatieve middelen heeft het vogelasiel een regionale en zelfs landelijke bekendheid opgebouwd. Velen hebben de weg naar het vogelasiel gevonden, met als gevolg de officiële erkenning door “Vogelbescherming Nederland” in augustus 1995.

In 2010 overleed de beheerder, dhr. Toon de Smit, waarna het vogelasiel de toenmalige locatie heeft moeten verlaten. Na maanden “dakloos” te zijn geweest, heeft het vogelasiel een nieuwe locatie. Deze locatie bevind zich tussen de bossen op Camping de Somerense Vennen te Lierop (gemeente Someren). Hieronder enkele foto’s van de huidige locatie.

Anita van Dooren Roest Braakballen Broedgeval vogelasiel
Anita van Dooren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.