Oisterwijk

Oisterwijk won de derde plaats, in de verkiezing Groenste Stad van 2014 en daar zijn wij natuurlijk bijzonder trots op! Niet voor niets heet Oisterwijk ook wel Parel in ’t Groen! Voor de gelegenheid lanceren we een nieuwe korte video die u een indruk geeft van onze mooie gemeente. U Krijgt een indruk van het mooie Brabantse stadje Oisterwijk, waar het volop genieten is van de natuur. U kunt er uitstekend recreëren, fijn winkelen, gezellig wat drinken op een van de vele terrassen of genieten van de lekkere gerechten in onze restaurants. Ook zijn er volop  gevarieerde mogelijkheden om te overnachtingen in Oisterwijk.

Wij zijn uiteraard blij met deze onderscheiding, een extra parel in de kroon van Oisterwijk, Parel in ’t Groen!

Welkom in de Oisterwijk, de Parel in ’t Groen.


Voor meer informatie over Oisterwijk

Gemeente Oisterwijk

Oisterwijk, ‘Parel in ’t groen’, is een dynamische, groene gemeente in Midden-Brabant. Oisterwijk bestaat uit de kernen Oisterwijk, Moergestel, Haaren en de buurtschap Heukelom en telt ruim 30.000 inwoners. Middenin de driehoek Tilburg, Eindhoven en ’s Hertogenbosch is Oisterwijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer en is het een prima uitvalsbasis om na een uitgebreid bezoek ook de omgeving te verkennen.

Het karakteristieke centrum van Oisterwijk ademt een gemoedelijke en gastvrije sfeer. Het eeuwenoude trouwlaantje, de statige panden en monumenten omgeven door het vele groen en de Voorste Stroom hebben een natuurlijke aantrekkingskracht op onze bezoekers. Het stads- en dorpsgezicht van Oisterwijk is beschermd, waardoor het zijn karakter heeft behouden. Door het scala aan horecagelegenheden bruist het centrum van Oisterwijk in alle jaargetijden. In combinatie met het zeer gevarieerde winkelaanbod maakt u er een gezellig dagje uit van in Oisterwijk.

De bossen en vennen van Oisterwijk genieten landelijke bekendheid. En niet voor niets. Deze unieke combinatie van bosgebied met vele tientallen vennen kom je nergens anders tegen. De wandel- en fietsmogelijkheden in dit bosgebied zijn bijna eindeloos. Vanuit het bezoekerscentrum biedt Natuurmonumenten boeiende excursies aan. Met wandel- en fiestroutes in en om het gebied, leert u het gebied optimaal kennen. Natuurlijk heeft Natuurmonumenten ook veel activiteiten voor kinderen.

Het buitengebied van Oisterwijk, Moergestel, Haaren en Heukelom leent zich uitstekend voor wandelen en fietsen met het bekende fiets- en wandelknooppuntensysteem. Moergestel staat vooral bekend als fietsdorp, maar biedt ook volop wandelmogelijkheden. De kern Heukelom is overwegend groen. In dit landelijke gebied wandelt u door oude en nieuwe natuur, geniet u van bijzondere flora en fauna en ontdekt u elementen uit de rijke (cultuur)historie die dit gebied herbergt.

Kunst- en cultuurliefhebbers hoeven zich in Oisterwijk niet te vervelen. Met culturele centra in Oisterwijk en Moergestel en een natuurtheater in de bossen kunt u uit diverse voorstellingen kiezen. De verschillende gallery’s organiseren regelmatig bijzondere exposities en ook in de openbare ruimte is een groot kunstaanbod te vinden. Tel daar de vele muzikale en culturele evenementen in Oisterwijk bij op en u komt tijd tekort!

Om het maximale uit uw bezoek aan Oisterwijk, ofwel Parel in ’t groen te halen, zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden. Of u nu op zoek bent naar een hotel, een bed & breakfast, een bungalowpark of een camping, het aanbod is groot. De VVV helpt u graag op weg. Datzelfde geldt voor de recreatiemogelijkheden. Laat u met de Oisterwijk Express door Oisterwijk rondleiden, neem de fiets of een trapkar of ga een dagje zwemmen bij het Staalbergven, het openluchtzwembad waar zowel zwemmen in het natuurbad als in de diverse zwembaden uw bezoek compleet maakt.

Wij verwelkomen u graag in Oisterwijk, Parel in ’t groen.

Oisterwijk

1 reactie

  1. Wat een prachtige promotiefilm over Oisterwijk. Mijn complimenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.