Op deze pagina allerlei films over de verkiezing van de Groenste Stad.

Allereerst de trailer:

Groenste Stad Oisterwijk drijft op de natuur: Heukelommetje, Kampina, Vennen, het Middelpunt in Moergestel en dan na afloop even op het terras in Oisterwijk.
In het kader van de deelname van Oisterwijk aan de verkiezing tot Groenste Stad mag zij rekenen op volop hulp van samenwerkende fotografen en cameramensen. Zo ook in dit sfeerfilmpje dat laat zien hoe mooi het hier is. Natuurliefhebber Rob Rokven tekent voor de close-up opnames, Maikel van Keulen van drone-flights.nl verzorgde de beelden vanuit een drone en Joost van den Berg bracht de beelden en muziek samen tot weer een nieuwe Oisterwijk in Beeld productie voor Groenste Stad Oisterwijk. Het is een volgende film in serie, met een combinatie van natuur-, stadse- en luchtfilms. Tekst: OisterwijkNieuws.nl

Serie van 4 over de fietstocht:

aflevering 1

ook hier gemaakt met o.a.  Rob Rokven en Maikel van Keulen van drone-flights.nl

Aflevering 2

Aflevering 3

Aflevering 4

26 Juni bezoekt een deskundige jury Oisterwijk in het kader van de verkiezing Groenste Stad. Hoe werkt dit eigenlijk? Esther van Wel, Sr. beleidsmedewerker communicatie van de Gemeente Oisterwijk en lid van het team groenste Stad vertelt er alles over!

De fietsroute van Oisterwijk groenste Stad is uit, een prachtig boekje, dat verkrijgbaar is bij de VVV en u langs bijzondere plekjes in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom voert

Panorama van Oisterwijk, het groenste dak van Nederland

Martijn Oorthuis, specialist op het gebied van panoramafotografie, geeft een verbazingwekkend mooie en unieke blik op ‘Het groene dak van Oisterwijk’. Zijn bijzondere werk is klaar!

Stap in uw Oisterwijkse oogbol

Na een klim met apparatuur naar het hoogste dak van Oisterwijk, werd afgelopen week door Martijn hard gewerkt aan de digitalisering van de beelden; het verwerken en ‘toonbaar’ maken van de speciale en op zichzelf al mooie panoramafoto’s, in de vorm van een volledige digitale bol. Het is een soort binnenkant van een grote bal, helemaal gevuld met ‘Het groene dak van Oisterwijk’.

 Lees meer en bekijk de panorama   http://www.oisterwijknieuws.nl/2014/06/panorama-groenste-stad/

Wethouder Oisterwijk positief over luchtfilmers

Het was te verwachten dat de deelname aan de verkiezing Groenste Stad ergens verstrengeling zou krijgen met het landelijk waarschijnlijk grootste kunstproject Kunst en Bomen; het zal ook zeker nog vaker gebeuren. Met videobeelden, gemaakt vanuit een speciale helikoptercamera, ook wel drone genoemd, brengt het ook nieuwe samenwerking tussen filmers tot stand.

Bij de bijeenkomst over Oisterwijk de Groenste Stad kwam vanuit Peter Smit het verzoek om het groen van Oisterwijk meer vanuit de lucht te laten zien. Hij droomde van een camera die boven Oisterwijk zou hangen en aan iedereen liet zien hoe mooi onze gemeente is. Joris van der Pijll verwees tijdens die bijeenkomst naar de aanwezige mogelijkheden; gespreksleider Paul Spapens nam het met beide handen aan en gaf hem die uitdaging mee. Met de ‘opdracht’ van de Groenste Stad organisatie onder de arm ging Joris op zoek naar wat mogelijkheden. Een bezitter van een helicam (drone), bleek bereid te helpen en er ontstond contact met lokale filmer Joost van den Berg. Die beide filmers hebben vervolgens het eerste resultaat van dit ‘luchtfilmenproject’ in beeld gebracht. Een kunstproject van Kunst en Bomen was volgens Joost alleen vanuit de lucht goed in beeld te brengen, zo gezegd zo gedaan. Lees meer.

Eerste bijeenkomst Groenste Stad

Op 28 januari 214 hield de stuurgroep Oisterwijk Groenste Stad haar eerste bijeenkomst en vroeg de bezoekers om ideeën en hulp. Joost Wagemakers trapte af, Frans Kapteijns en Paul Spapens begeleide e.e.a., samen met Esther van Well en Simon van der Putten van de gemeente zitten zij in de stuurgroep.

Groenste Stad info

Zie ook

Facebookpagina Groenste Stad

website organisatie Groenste Stad Oisterwijk

website OisterwijkNieuws inzake Groenste Stad

Reeën Groenste Stad
Reeën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.