Op zaterdag 7 december organiseert de gemeente Oisterwijk een KVL Kroniek Dag.

Tijdens deze dag worden herinnering aan de KVL-leerfabriek vastgelegd in beeld en geluid. Een oproep aan iedereen die verhalen, anekdotes, foto’s, boekjes, leer, herinneringen en bijzondere voorwerpen heeft om op 7 december naar de Leerfabriek te komen.

Het oude KVL-fabrieksterrein wordt de komende jaren herontwikkeld. De oude gebouwen worden opgeknapt en krijgen een nieuwe functie als werk- en ambachtsplaats. Ook worden nieuwe woningen gebouwd op het terrein. Een goed moment om alle verhalen over de historie van het terrein te bewaren voor de toekomst.

Vastleggen in beeld en geluid

Veel Oisterwijkers hebben herinneringen aan KVL. Verhalen van vroeger, oude foto’s, voorwerpen uit de fabriek. Ook de laatste jaren was er nog bedrijvigheid op het terrein. Kleine bedrijfjes huurden hier een ruimte en de vervallen gebouwen waren een prachtige foto- en filmlocatie.

Een ploeg van interviewers, filmers en fotografen en het Team van Oisterwijk In Beeld staan op 7 december klaar om alle verhalen vast te leggen in beeld en geluid. Ook voorwerpen en afbeeldingen kunnen worden gefotografeerd en gescand. Met al deze materialen gaan we uiteindelijk de herinneringen vastleggen en toegankelijk maken voor iedereen.

KVL Kroniek Dag:

Zaterdag 7 december 2013, 11.00- 15.00 uur

De Leerfabriek, Almijstraat 14
5061 PA, Oisterwijk

KVL3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.