Onze prins Eric en Jeugdprins Joël nodigen alle kinderen uit om mee te lopen met de intocht op zaterdag 25 februari. Hoe leuk zou het zijn als we met velen het carnaval 2017 openen??!!

Het is vanzelfsprekend dat we, als we het carnavalsfeest willen behouden, ervoor moeten zorgen dat de jeugd al in een vroeg stadium met dit grootste volksfeest vertrouwd wordt gemaakt. Zo ook op school. Om die reden is Prins Eric en de stichtingDöllekesgat vorig jaar begonnen met het toetsen van de kennis van carnaval op de basisscholen middels gastcolleges. Er zijn nu eenmaal scholen waarbij de kinderen Les deux Alpes beter weten te liggen dan Döllekesgat.

Leerkrachten van het basisonderwijs hebben de handen ineengeslagen om deze eeuwenoude traditie aan onze kinderen door te geven. Voor 2017 hebben leerkrachten van de scholen Darwin en de Coppele met enthousiasme een lesprogramma ontwikkeld voor de bovenbouw. Onderwerpen zijn onder andere de geschiedenis van het carnaval, lokale gebruiken, het uitdragen van het motto en het bouwen van een mini wagen – welke tijdens intocht zal deelnemen – aangeboden worden. Verder worden op alle scholen gastcolleges gegeven. Tevens kunnen groepen van de bovenbouw wagenbouwers in de buurt op locatie bezoeken. Het is het streven van Prins eric en de stichting Döllekesgat komende jaren dit lesprogramma verder uit te bouwen.
De technische commissie van de Stichting heeft de afgelopen weken hard gewerkt om alle basisscholen te voorzien van een ‘kist met inhoud’. De inhoud is volledig op carnaval gericht om zodoende de kinderen te laten kennismaken met het Döllekesgatse carnaval. Feedback, vragen of anderszins goede ideeën zijn altijd welkom via pr@stichtingdollekesgat.nl

Meer info: Stichting Döllekesgat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.