DECOisterwijk staat voor Duurzame Energie Coöperatie. Zij brengt allerlei lokale duurzame projecten in de gemeente Oisterwijk in kaart. En zij adviseert en ondersteunt organisaties in hun streven milieuvriendelijker te werken. De protestantse kerk geldt als voorbeeld.

Oisterwijk in beeld maakte een aantal korte films over diverse onderwerpen. Deze keer zien we een mooi voorbeeld van hoe je energie kunt besparen in deze mooie kerk. Dit gebouw is enkele jaren geleden gerestaureerd. Ondanks de vele regels waarmee je te maken krijgt als je een monument gaat restaureren, is het hier gelukt om maatregelen te nemen die fors energie besparen.

Doe mee:

Binnen DEC-Oisterwijk zijn momenteel vijf werkgroepen geformeerd. Binnen deze werkgroepen houdt men zich bezig met een bepaald onderwerp. Dit kan bestuurlijk zijn maar vaak praktisch. Wij zoeken continu actieve leden die zich binnen de werkgroepen willen inzetten.

Hieronder een overzicht van de vijf werkgroepen:

  • Energiebesparen
  • Energieopwekken
  • Energieleveren
  • Communicatie en relatiebeheer
  • Coöperatiezaken

Om de coöperatie verder te ontwikkelen en om een groter draagvlak te creëren, heeft DEC leden nodig.

Door lid te worden kunt u DEC ondersteunen en meewerken aan een duurzame energiehuishouding in gemeente Oisterwijk. U kunt ondersteunend lid worden of ervoor kiezen om in een van de werkgroepen van DEC-Oisterwijk deel te nemen. Hierdoor kunt u actief participeren in de coöperatie. Zij kunnen uw kennis, expertise en betrokkenheid goed gebruiken om de coöperatie verder vorm te geven. Elk lid binnen de coöperatie vertegenwoordigt één stem en kan zo mede de koers van de coöperatie bepalen.

Het lidmaatschap voor DEC-Oisterwijk is:

  • voor inwoners (18+) € 10 per jaar
  • voor bedrijven € 50 per jaar plus € 1 voor elke werknemer tot maximaal € 150 per jaar

Klik hier voor het inschrijfformulier

Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar info@dec-oisterwijk.nl

meer info op de website van DEC Oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.