21 Februari hield Oisterwijk haar warme truiendag, met als titel Fitting the Knitting. En dit  filmpje heet dan “The Making off” dus lekker op z’n engels.

Het is een uniek en gratis evenement in het kader van de landelijke warme truiendag  voor iedere inwoner, instelling en bedrijf in de gemeente Oisterwijk. The Making off Fitting the Knitting laat u zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt.

Het principe van de Warme Truiendag is simpel. Trek een trui aan, zet de verwarming omlaag en verminder de CO2-uitstoot: goed voor het milieu en de portemonnee!

Fitting the Knitting is op zondag 21 februari van 12.00 tot 17.00 uur in de Leerfabriek in Oisterwijk. Met drie keer een spectaculaire modeshow met ‘kunstwerk-warme truien’ en optredens van Danserswijk. Naast The Making off maakt Oisterwijk in Beeld ook opnames tijdens het evenement.

25 modellen (leerlingen Durendael) verschijnen op de catwalk in creaties gemaakt door studenten van SiNTLUCAS in Boxtel. De basis van iedere creatie is een warme trui, gebreid door vele vrijwilligers in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.

Er is ook een bezoek aan de informatiemarkt waar van alles te vinden is op het gebied van duurzaamheid en milieu.

De landelijke truiendag is in Oisterwijk opgepakt door Duurzame Energie Coöperatie Oisterwijk (DEC-Oisterwijk). Met de inzet van vele vrijwilligers en met financiële bedragen van bedrijven en organisaties is Fitting the Knitting uitgegroeid tot een groot evenement voor jong en oud.

The Making off Fitting the Knitting

Begin november is uit acht inrichtingsontwerpen van studenten van SiNTLUCAS het ontwerp Bicycling gekozen. Aankleding zaal Leerfabriek, opzet en routing catwalk, belichting, muziek, enzovoort: aan alles is gedacht in dit opvallende ontwerp waarin de fiets centraal staat. En duurzaamheid ten top: bij de aankleding wordt gebruik gemaakt van oude fietsonderdelen.

25 gebreide truien: ga er maar aan staan en het is gelukt! Veel bewoners in Oisterwijk, Heukelom en Moergestel hebben zich belangeloos ingezet voor het halen van de deadline. Vooral aan de extra lange mouwen leek soms geen eind te komen.

Danserswijk treed op tijdens de modeshow. Dat betekende veel repeteren om 21 februari een prachtige show op te voeren.

Meer informatie over DEC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.