Wim van de Wouw is een boerenzoon die, samen met zijn broer, in het gemengd boerenbedrijf van zijn vader ging werken toen hij met 14 jaar van school kwam. Het boeren leven beviel hem prima, maar na 15 jaar deden zijn nieuwsgierigheid en interesse in o.a. de natuur, hem belanden bij Brabants Landschap waar hij in dienst trad als reservaatbeheerder. Hij beheerde 2800 hectaren, droeg bij tot de inrichting en beheer van landgoederen, kocht landbouwgronden en onderhield vele contacten waaronder die met de pachters.

Onlangs werd Wim van de Wouw 90 jaar. Dit was voor Oisterwijk in Beeld een goede reden om een gesprek te hebben met deze bekende Oisterwijker, over zijn kijk op het leven. Het werd een gesprek met een 90-jarige jongeman die nog volop in het leven staat.

In dit openhartige interview vertelt Wim over de veranderingen die in 90 jaar hebben plaatsgevonden maar ook over zijn kijk op de jeugd van nu, religie, vluchtelingen en eenzame ouderen. Het werd een zeer boeiend gesprek en geeft een goed beeld van de mens Wim van de Wouw.

Wim schrijft ook op Cubra: meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.