15 augustus 1941 begint als een feestdag in katholiek Brabant. Ook voor de Tilburgse familie Pagie. Maar schijn bedriegt. Hun dochtertje Ria blijkt die avond spoorloos. Ze is voor het laatst gezien in een winkeltje waar ze snoep kocht voor een dubbeltje. Politie en buren zoeken tevergeefs. De angst en onzekerheid nemen toe. Precies een week later keert ook de 13-jarig Rotterdamse Annie Remken niet terug op haar vakantieadres in de Oisterwijkse bossen.

Houden deze verdwijningen verband met elkaar?  Het antwoord op die vraag wordt gegeven in de film ‘Dossier De Kindervriend’, een nieuwe productie van Oisterwijk in Beeld. We volgen inspecteur Stevens op zijn zoektocht naar de waarheid. Stapje voor stapje wordt het mysterie ontrafeld. Een plot met bizarre wendingen.

Documentaire Dossier de Kindervriend

https://youtu.be/V_TgkhNlQW8

Boek

Tegelijk met zijn onderzoek voor de documentaire schreef historisch onderzoeker Ad van den Oord een prettig leesbaar boek over de dramatische gebeurtenissen in 1941 met daarin veel gedetailleerde informatie. Hij raadpleegde hiervoor tal van niet eerder toegankelijke archieven in het hele land. Het geeft een ontluisterend beeld van een man die zich voordeed als een kindervriend. Boek bestellen: klik hier.

sneak preview
omdlag boek van Ad van den Oord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.