Binnenkort start de gemeente met de herinrichting van de Kop van de Lind. In het nieuwe plan komt de dorpspomp niet meer terug. Dat betekent echter niet dat de dorpspomp verdwijnt uit het historisch stadsgezicht. De raad gaf al eerder opdracht om te onderzoeken of de dorpspomp ergens anders kan worden geplaatst. Nu is hier zelfs een crowdfundactie voor gestart door bezorgde inwoners. Waar moet de pomp heen? Anmire Vugs ging op onderzoek uit!

Burgerinitiatief “Dorpspomp Oisterwijk 2.0”

Initiatiefnemer van de crowdfundactie is Albert Jakobsen. Hij maakt zich zorgen over de toekomst van de pomp en heeft een burgerinitiatief opgestart met de naam “Dorpspomp Oisterwijk 2.0”. Ze hebben al een gesprek gehad met wethouder Sjef Verhoeven. De initiatiefgroep krijgt de ruimte om ook andere inwoners te betrekken bij de plaatsbepaling.

Zorgvuldige demontage
De demontage van de pomp staat gepland voor de week van 28 november. Dit gebeurt zeer zorgvuldig en de onderdelen worden opgeslagen op de werf. De pomp zal vervolgens in verkleinde vorm worden nagebouwd waarbij vooral de waardevolle oude materialen worden hergebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.