28 November 2016: de Oisterwijkse dorpspomp wordt afgebroken. De omgevingsvergunning werd op 5 oktober 2016 verleend. De bezwaartermijn liep tot 18 november 2016.

Oisterwijkse dorpspomp

Op 8 november heeft het college een besluit genomen over de opslag en de verplaatsing van de Oisterwijkse dorpspomp naar een andere locatie. Dat staat dus los van de vergunning. In dat besluit staat ook dat de pomp, op advies van de monumentencommissie, in een verkleinde vorm terug moet komen. Dat gebeurt samen met het burgerinitiatief dorpspomp 2.0. Het streven van dit initiatief is om de pomp weer binnen 6 maanden elders op te bouwen.


De Initiatiefgroep Dorpspomp Oisterwijk 2.0 vind het tijd worden om vooruit te kijken. Om positiviteit uit te dragen aangaande dit gevoelige onderwerp. Komende tijd zullen zij van zich laten horen via diverse media. Met elkaar willen ze een nieuwe plaats te vinden, voor de pomp uit de jaren ’80. In het centrum van Oisterwijk welteverstaan. De gemeente heeft deze groep  bij de afbraak  een positief impuls mee gegeven. Beide partijen blijven gezamenlijk met elkaar communiceren om een nieuwe mooie locatie te vinden waar de pomp weer tot zijn recht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.