Enkele maanden geleden is de Kerkstraat opnieuw bestraat en zijn leidingen en riolering aangepast. Er zijn veel bomen gesneuveld bij de herinrichting van deze straat. Van de ruim 30 bomen staan er nog zeven. Dat geeft veel commotie. Wij spraken diverse belangengroepen en schetsen een beeld van de stand van zaken.

Toelichting aanpassing Kerkstraat

Zowel  direct betrokkenen (bewoners en ondernemers) alsook de gemeente hebben enkele jaren geleden de wens uitgesproken om om de Kerkstraat een opknapbeurt te geven. (het gedeelte Kerkstraat gelegen tussen de Dorpsstraat en Poststeeg/ Baerdijk te Oisterwijk). De aanwezige bomen overheersen te veel en de bestrating heeft (vooral ook door deze bomen) veel schade. Ook de complete inrichting voor wat betreft het wegmeubilair en bloembakken is gedateerd. De openbare verlichting is verouderd en voor een groot gedeelte aan vervanging toe.  Als onderdeel van het project ‘Oisterwijk Schoon en Groen’ is het opknappen van de Kerkstraat in 2014 definitief in beeld gekomen. De afgelopen periode heeft een samengestelde klankbordgroep gewerkt aan een nieuw inrichtingsontwerp. Uitvoering daarvan kost 145.000 euro.

Achtergrondinfo

1 reactie

  1. Mooi filmpje over de Kerkstraat. Ben er zelf nog niet geweest maar dat gebeurd waarschijnlijk nog deze week en zal het dan waarschijnlijk beter zien want heb een nieuwe bril nodig en ga daarvoor naar Ron Zwart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.