Op zondag 15 oktober heten de vrijwilligers van Oisterwijk in Beeld iedereen van harte welkom bij de pop-up cinema en foto-expositie in het voormalige ketelhuis van de KVL aan de Almijstraat 18. Deze historische locatie is inmiddels omgetoverd tot een moderne industriële plek en vormt een mooi decor voor de 32 foto’s. 

Pop-Up Cinema

In deze sfeervolle ambiance toont Oisterwijk in Beeld van 10.00 tot 18.00 uur haar mooiste films van de afgelopen 10 jaar. De grote zaal is dan omgebouwd tot een filmzaal waar een selectie van de 800 gemaakte films te zien zal zijn.

Wanneer welke films precies 

Vanaf 10.00 uur worden diverse korte en wat langere films getoond zoals die over een duivenvereniging met een konijn in de hoofdrol! Maar ook Trappaf, Asterius, Rommeldam en een mooi gesprek met een jongeman van 93 staan op de playlist.

Hoogtepunten

Om12.30 uur gaat het verder met de film De Verborgen verhalen van Kasteel Nemerlaer, om 14.00 uur de natuurfilm Oisterwijk, Parel in het Groen en om 16.00 uur Dossier de Kindervriend

Daar tussendoor komen diverse korte filmpjes aan bod over bijvoorbeeld uilen, struikelstenen en de duurzaamheidsvallei. Zeker de moeite waard is de korte film over de dappere familie Timmermans, maar ook die over carnaval, de reuzenoptocht en sinterklaas.

Verzetsstrijders van de straat

Wat zeker niet mocht ontbreken is de serie Verzetsstrijders van de straat. die de gehele dag in een aparte ruimte non-stop getoond wordt. Een serie filmpjes over dappere mensen naar wie in Oisterwijk een straatnaam is genoemd

Een overzicht van de films en de tijden kunt u vinden op de website www.oisterwijkinbeeld.nl en die dag bij de ingang van het voormalige KVL ketelhuis (achter de stoommachine). De films worden zonder pauze achterelkaar gedraaid met een korte introductie vooraf. U kunt op elk moment vrij in en uitlopen én het is gratis.

Fotoboek

Om 12.00 uur is er een kleine pauze waarin het eerste exemplaar van het fotoboek Natuur in Oisterwijk, door de ogen van Els Oomis, zal worden uitgereikt aan burgemeester Hans Janssen. Een prachtig fotoboek met een beperkte oplage. Voor meer informatie en bestellen kunt u terecht op de website www.oisterwijkinbeeld.nl

foto-expositie

Pop-Up foto expositie

De fotografen van Oisterwijk in Beeld tonen deze dag ook hun mooiste werk. De 32 foto’s worden op eigentijdse manier op groot formaat gepresenteerd. Omdat elke fotograaf een eigen stijl heeft, vormt de expositie een zeer gevarieerd beeld. Eén ding staat vast: of het nu gaat over de natuur of een evenement, Oisterwijk staat centraal.

Kortom, een mooie gelegenheid om de mooiste films en foto’s van Oisterwijk in Beeld te zien en kennis te maken met het omgebouwde KVL ketelhuis aan de Almijstraat 18 in Oisterwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.