De prachtige Marialinde in Oisterwijk gaat aan kop in de strijd om de titel ‘Boom van het jaar’. Het is een nek-aan-nekrace met de Rode Beuk in IJsselstein. We hebben je stem hard nodig om ervoor te zorgen dat de linde in hartje Oisterwijk de titel wint. Stem daarom voor maandag 16 oktober 12.00 uur via www.deboomvanhetjaar.nl of scan de QR-code in de foto.

Het verhaal van de Marialinde 

Als bomen verhalen konden vertellen…. Al 650 jaar lang is de Marialinde niet meer weg te denken uit Oisterwijk. De boom staat in het historische centrum achter het Oude Raadhuis en heeft een rijke geschiedenis. Vroeger vond je een linde vaak in het hart van een stad of dorp. De linde als boomsoort was onlosmakelijk verbonden met de rechtspraak. Ook was het onder de Marialinde vaak één groot feest en werden er markten gehouden. Nog steeds is de boom een plek voor ontmoetingen en herinneringen.

De verkiezing

De verkiezing Boom van het jaar is een initiatief SBNL Natuurfonds. Via deze verkiezing wil SBNL zorgen dat ook de verhalen achter bomen bekendheid krijgen. Het unieke verhaal van De Marialinde in Oisterwijk is ingediend door Bezoek Oisterwijk, de promotie- en marketingorganisatie van Oisterwijk. De linde is genomineerd namens de provincie Noord-Brabant. De winnaar gaat door naar de Europese verkiezing Tree of the Year 2024. 

1 reactie

  1. 65 jaar geleden ,zat ik in mijn petticoat onder de Lindeboom gelukkig te zijn
    Met mijn eerste vriendje
    Nu zit ik er nog regelmatig ,ook nog steeds gelukkig
    Samen met de boom oud mogen worden
    In mijn geliefde Oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.