Karin Rentmeester is sociaal ondernemer. Samen met haar man Eric is zij bovenal een zorgmentor en helpen zij zwakkeren in Oisterwijk want ook hier dreigt een groot aantal mensen buiten de samenleving te vallen. Karin heeft een bijzondere aanpak en heeft te maken met grote uitdagingen, regelgevingen, kostenaspecten etc. Met Mentorhulp Oisterwijk wil zij mensen ontzorgen door ondersteuning en oplossingen te bieden. Karin heeft een bijzondere aanpak.

Meer info

Mentorhulp Oisterwijk wil mensen ontzorgen door ondersteuning en oplossingen te bieden voor hulpvragen op het gebied van wonen, werk, zorg en welzijn. Elke hulpvraag kent een kleine of grote projectaanpak. Door de problemen te inventariseren, ze tot behapbare proporties terug te brengen, zaken duidelijk op een rij te zetten en indien gewenst de benodigde aanpak te coördineren, de juiste mensen bij elkaar te brengen en gebruik te maken van vrijwilligers, kunnen de kosten voor het oplossen van veel hulpvragen tot een minimum worden beperkt.

Karin en Eric werken aan het vergroten van de sociale veerkracht in de directe woonomgeving. Hierdoor kunnen mensen langer zelfstandig in hun vertrouwde buurt blijven wonen. Iedereen kan bij terecht met een hulpvraag. Samen bekijken ze hoe die het beste kan worden beantwoord. Ook mantelzorgers kunnen ze ontlasten door het bieden van ondersteuning op maat.

Mensen samenbrengen en weer met elkaar verbinden.
Hulpvragers en hulpbieders bij elkaar brengen.
Eenzame mensen uit hun isolement halen.
Mensen met een beperking een kans geven om te participeren in het dagelijks leven.
Mensen uit de eerstelijnszorg proberen terug te brengen naar de nuldelijnszorg.

De dagelijkse leiding is in handen van zorgmentor Karin Rentmeester. Zelf een geboren en getogen Oisterwijkse en voor veel mensen een bekend gezicht.

De kracht van Mentorhulp Oisterwijk:

De sterke kanten van onze aanpak zijn dat we zorgen dat i.p.v. alleen zorgen voor, we preventief of in een vroeg stadium vragen inventariseren en prioriteren en daardoor grote zorgvragen en kosten voor hulp of ondersteuning kunnen uitstellen en/of voorkomen. We zijn kleinschalig en staan dicht bij de burgers, we spreken de taal van gewone mensen en zijn in staat snel een vertrouwensrelatie op te bouwen. Wij kunnen een grote diversiteit aan hulpvragen oplossen door gebruik te maken van korte lijnen, creativiteit, mensen motiveren en te verbinden, en te denken in passende oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.