De jury van het Oisterwijkse Kinder- en Jeugdlintje heeft recent een aanvraag ontvangen en gehonoreerd voor jeugdig vrijwilliger Matthieu Verstijnen. Matthieu heeft recent de 19-jarige leeftijd bereikt. Tot en met zijn 18e (de leeftijdsgrens waarbinnen de activiteit waarop het lintje toegekend kan worden van toepassing moet zijn), heeft hij een dermate indrukwekkende ‘staat van dienst’ op gebied van vrijwilligerswerk, dat de jury heeft besloten hem deze onderscheiding toe te kennen.

 Bij de jurybeoordeling was deze keer Pim van der Eerden, de vorige en eerste ontvanger van het Oisterwijkse Kinder- en Jeugdlintje, aanwezig om mee te denken en zijn stem te geven op deze nieuwe kandidaat. Het is een bewuste, maar ook unieke keuze van de organisatie van het Oisterwijkse Kinder- en Jeugdlintje om ook de jeugdigen uit Oisterwijk bij de beoordeling te betrekken; even bijzonder als het feit dat niet de gemeente, maar een werkgroep van lokale vrijwilligers deze waardering jureert en het Oranje Comité de onderscheidingen beschikbaar stelt. Pim was erg enthousiast over zijn eigen ervaringen als ‘winnaar’ van het lintje, alsmede over zijn ervaringen als fietser op de Alpe d’Huez. Hij heeft met plezier een duidelijke inbreng gehad in de jurybeoordeling.

Kinderlintje

aanmelding voor kandidaten voor het kinderlintje het gehel jaar door mag en kan. informatie en aanmeldformulier treft u hier;  http://www.oisterwijknieuws.nl/kinderlintje-oisterwijk/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.