In deze aflevering uit de serie Beeldspraak vertelt Lucy Bex, beeldend kunstenaar uit Heukelom, over hoe haar beeld tot stand is gekomen. De naam van haar kunstwerk is Saamhorigheid en het is te vinden aan de Heukelomseweg in Heukelom.

 Lucy Bex

Het is een prachtig “geboetseerd” (groeps)beeld met een robuuste omvang dat bij mij gedachtenassociaties opwekt over verbondenheid, zorgzaamheid, vrede en rust en over het gezinsleven van vroeger waarin alles vertrouwd en veilig was en men de boze buitenwereld op afstand kon houden.Ik wil dit werk nomineren omdat ik het mooi vind en het is geplaatst op een in het oog springende plek in het groen vlak langs een doorgaande weg waardoor het elke passant zal opvallen en bij deze een rustgevend gevoel kan teweegbrengen. Een gevoel dat het leven goed en mooi kan zijn als mensen elkaar willen omarmen.

Anton Dona : ‘Saamhorigheid is één van de beelden van het project KunstwerkT. Het totale project omvat een achttal beelden in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom, die ontwikkeld zijn in samenspraak met de buurt. De betrokkenheid van de bewoners van het buurtschap Heukelom bij de totstandkoming van dit prachtige beeld was en is groot. Een aantal keren heeft de kunstenares Lucy Bex (woont en werkt in Heukelom) haar atelier omgebouwd tot een ontmoetingscentrum. De opkomst was steeds groot en enthousiast. Saamhorigheid is HET beeld van Heukelom en de Heukelommers geworden. Onlangs heeft het buurtschap een “kofferbakverkoop” georganiseerd om het beeld te kunnen kopen. Dan is men ervan verzekerd dat het nooit meer weg gaat. Net als bij de andere beelden van het project KunstwerkT heeft ook hier een aantal enthousiaste leerlingen van 2College Durendael als volwaardige journalisten het proces gevolgd en daarvan op allerlei manieren verslag van gedaan.Op Paaszondag in 2010 was de onthulling een feest voor groot en klein.’

Meer informatie over het project KunstwerkT waarmee Lucy de Straatkunstprijs won

 Lucy Bex volgde de opleiding aan de Kunstacademie Arendonk (Vlaanderen), 7 jaar Tekenen en Schilderen en vervolgens 5 jaar beeldhouwen. Exposities: vanaf 1998 diverse tentoonstellingen.

Lucy Bex, Oisterwijksebaan 3a, 5059 AR Heukelom
Tel: 013 528 8268
Email: emahbex@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.