Op zaterdag 13 mei was de jaarlijkse nationale molendag 2017 en ook de jubilerende Oisterwijkse molen had van alles georganiseerd. Een kort verslag van de dag met op de achtergrond de mooie sfeervolle muziek van de Parelmuzikanten uit Oisterwijk.

Meer informatie over kerkhovense molen: klik hier

Nog een video over de Kerkhovense molen: klik hier

Achtergrondinformatie:

De Kerkhovense Molen in Oisterwijk is een monumentale stenen stellingmolen uit 1895, die nog steeds in gebruik is en toegankelijk is voor publiek. De historie en beschrijving van de molen zijn te vinden op de pagina historie.
Vrijwillige molenaars zorgen er voor, dat de molen kan blijven malen. Zij zijn ook beschikbaar voor demonstraties en excursies. De molen is eigendom van de stichting de Kerkhovense Molen, die met alleen een beperkte monumentensubsidie zorg moet dragen voor de instandhouding. De verkoop van de producten van de molen wordt gebruikt om de molen te kunnen exploiteren en openstellen. De stichting is een non-profit instelling.

Door samenwerking met Amarant, instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, en de inzet van steeds meer vrijwilligers heeft de molen ook een winkel. In 2010 is een nieuw interieur gekregen. Daarin zijn de meelproducten van de molen te koop, maar ook worden groenten uit eigen tuin verkocht en biologische producten van kwekers uit de omgeving.

In de winkel bent u de hele week ook welkom voor een kopje koffie met zelfgebakken koek of worstenbrood. Voor meer informatie en het assortiment zie de pagina winkel met de onderliggende pagina’s meelproducten (waarin ook een aantal leuke boeken over molens & broodbakken te vinden zijn) en tuin. Zodra het zonnetje schijnt, kan de passerende fietser ook even uitblazen op het terras. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.