Een van de molenaars van de Kerkhovense molen, Hub van Erve kreeg 1 juli een lintje opgespeld van burgemeester Janssen. We maakten een kleine ode aan Hub, al decennialang een actieve molenaar.

Meer info over de molen

Korte sfeerimpressie

De Kerkhovense Molen in Oisterwijk is een monumentale stenen stellingmolen uit 1895, die nog steeds in gebruik is en toegankelijk is voor publiek. Vrijwillige molenaars zorgen er voor, dat de molen kan blijven malen. Zij zijn ook beschikbaar voor demonstraties en excursies. De molen is eigendom van de stichting de Kerkhovense Molen, die met alleen een beperkte monumentensubsidie zorg moet dragen voor de instandhouding. De verkoop van de producten van onze molen wordt gebruikt om de molen te kunnen exploiteren en openstellen. De stichting is een non-profit instelling.

Door samenwerking met Amarant, instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, en de inzet van steeds meer vrijwilligers heeft de molen ook een winkel. In 2010 kwam ere een nieuw interieur. Daarin zijn de meelproducten van de molen te koop, maar ook worden groenten uit eigen tuin verkocht en biologische producten van kwekers uit de omgeving.

In de winkel bent u de hele week ook welkom voor een kopje koffie met zelfgebakken koek of worstenbrood. Voor meer informatie en het assortiment zie de pagina winkel met de onderliggende pagina’s meelproducten (waarin ook een aantal leuke boeken over molens & broodbakken te vinden zijn) en tuin. Zodra het zonnetje schijnt, kan de passerende fietser ook even uitblazen op het terras. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.