De gloednieuwe vereniging Downsouth Oisterwijk, die zich wil inzetten voor een breed en toegankelijk cultuuraanbod,  is een ambitieus project gestart. “De Piraten van Penzance is een vorm van muziektheater die het midden houdt tussen operette en vaudeville”, legt initiator Marya Hüsstege uit. Nu de andere producties in het Natuurtheater op hun einde lopen, start de verkoop van de kaartjes voor het Natuurtheater in Oisterwijk en Jan van Besouw in Goirle.

Met ‘De piraten’ doelt Marya Hüsstege op de voorstelling ‘De piraten van Penzance’. “Een van de populairste werken van Gilbert en Sullivan”, licht ze toe. “Wij Nederlanders kunnen over het algemeen grote waardering opbrengen voor de bekende Engelse humor: hun talent om de eigen tradities en karaktertrekjes op de korrel te nemen en het establishment in het belachelijke te trekken. Het werk van Gilbert en Sullivan zit daar vol mee. Daarom is en blijft hun werk zo leuk”.

Voortgang van de productie

Op alle fronten wordt er hard gewerkt. Zowel het piratenkoor als het politiekoor  repeteren al enige tijd. Met plezier namen ze kennis van de sprankelende muziek van componist Arthur Sullivan. De mannen hadden er sowieso al zin in, maar nu ze met de muziek aan de slag zijn gegaan werd hun enthousiasme alleen maar groter.

Ook de repetities met solisten, o.a. mannenkoor Daan Zomer (de piraten), Ivar Costenoble (de piratenkapitein), Sil van den Hout (bootsman Samuel) en Kathelijn van Dongen (kombuismeid Ruth) lopen goed. De dames van Des Unique zijn, na de uitvoeringen van hun eigen fantastische productie, aangehaakt en studeren met ongekende vaart de vele koren in! 

de dames van Des Unique hebben er zin in!

Ook op andere artistieke fronten worden veel stappen gezet. Het decor is in de maak en de officiële flyer zag het levenslicht. Ook wordt er door een zestal enthousiaste dames, tussen al hun dagelijkse beslommeringen door, gezwoegd op de jurken van het meisjeskoor.

de naaigroep in overleg

kaartverkoop De Piraten van Penzance

Voor kaartverkoop voor een van de voorstellingen, klik hier. Reserveer in elk geval de data, want agenda’s lopen snel vol en de vakantieperiode staat voor de deur.

2 reacties

  1. Zojuist heb ik Euro 15,00 per abuis overgemaakt naar de bankrekening van Oisterwijk in Beeld, deze bijdrage was bedoeld voor de uitvoeringen van de
    “Pirates of Penzance “. Graag wil ik u verzoeken dit bedrag terug te storten op rek.nr. NL69INGB0001247653 t.n.v. J.A.M. van der Meer. Sorry voor deze vergissing en bij voorbaat dank !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.