Een tip van de sluier over De piraten van Penzance wordt opgelicht door een drietal vrijwilligers dat intensief samenwerkt in de voorbereidingen. Wie ze zijn en wat hun rol is, leggen ze uit en natuurlijk ook wat het theaterstuk inhoudt en waar het is! Meer info op : downsouthoisterwijk.nl

De beruchte piraten van Penzance vieren de 21e verjaardag van hun kompaan Frederic, die daarmee zijn leerperiode afsluit en als volleerd piraat aan de bak mag. Maar Frederic betreedt, nu hij niet meer contractueel aan de piraten is gebonden, liever het rechte pad. Als dat pad plotseling wordt gekruist door de lieftallige dochters van de deftige generaal Stanley, lijkt de toekomst Frederic toe te lachen. Maar helaas… een speling van het lot zorgt ervoor dat hij van zijn goede voornemens én van de liefde af moet zien.

Gelukkig zou het schrijversduo Gilbert en Sullivan zijn naam geen eer aan doen als er niet, na een aantal hilarische plot-twists, een happy ending in het verschiet lag. 

De ‘operetta’, zoals schrijver en componist hun werken betitelen, is de uitloper van de operette en de voorloper van de musical, en heeft elementen van het vaudeville-theater dat omstreeks de eeuwwisseling naar de 20e eeuw populair was. Zowel tekst als muziek geven een vette knipoog naar de klassieke opera’s en operettes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.