Collecte Oranjefonds

Struikelstenen nieuws: eind mei heeft de werkgroep Struikelstenen meegedaan aan de Oranjefondscollecte. Vier dagen lang zijn vrijwilligers op stap geweest in Oisterwijk-Zuid met de collectebussen van het Oranjefonds. Het mooie van die collecte is dat de gevers daarmee projecten steunen van het Oranjefonds maar ook een plaatselijk doel. In dit geval was dat het project Struikelstenen Oisterwijk.

Struikelstenen nieuws pagina
Sjef van den Bijgaart bij de Regiobank

Er worden 22 struikelstenen in Oisterwijk gelegd voor Joden die in de Tweede Wereldoorlog in Oisterwijk woonden en werden gearresteerd door de Duitsers en omgebracht zijn in een concentratiekamp/vernietigingskamp. De helft van de opbrengst van de collecte is bestemd voor dit doel. De andere helft gaat naar sociale organisatie in dit geval in de provincie Noord Brabant.

2 Juli kwam de uitslag. Bijgevoegd een foto van de verzegeling en overhandiging van de opbrengst van de Oranjefondscollecte door Sjef van den Bijgaart aan Joke van Pelt van de Regiobank Midden Brabant Advies in Udenhout.

 

Plaatsing Struikelstenen

Struikelstenen nieuws pagina
de struikelstenen in Moergestel.

In september 2017 zijn de 22 struikelstenen die in Oisterwijk gelegd gaan worden, besteld. Er zit een lange levertijd op: vorige week kregen wij bericht van Anne Thomas, International Coördinator STOLPERSTEINE, dat 2018 niet meer haalbaar is. Het wordt dus 2019 en in welke periode is helaas nog niet bekend. Dat wil niet zeggen dat de werkgroep nu niet verder kan. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan om familieleden/nabestaanden te achterhalen om hen in kennis te stellen van de plannen. Iedere keer als er weer iemand opgespoord is, krijgen we heel positieve reacties over het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.