Deze film is gemaakt in samenwerking met de Projectleider Zwerfafval van de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. Dit in het kader van de simultane aanpak van zwerfafval door de samenwerkende gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. Kinderen leren dat PET geen afval is, maar kan worden hergebruikt. Het doel is het ontwikkelen van een flexibele vanPETnaarPRET-opstelling om op tournee te gaan naar basisscholen. Het uitgangspunt is een interactieve opstelling, waarin recyclen, techniek, creativiteit, plezier en zelf doen samenkomen.

Meer info

Van PET naar Pret

Iedereen kent ze wel. De kleine flesjes met water of frisdrank. Deze flesjes zonder statiegeld worden ook wel PET-flesjes genoemd. Op straat, op het plein, in de speeltuin, overal kom je deze flesjes tegen. Zonde want het vervuilt niet alleen het milieu (‘plastic soup’), maar ook een gemiste kans om er nieuwe dingen van te maken. Dit is de aanleiding voor het project ‘vanPET naar PRET’.

De ambitie is om op een interactieve manier zoveel mogelijk mensen hiervan bewust te maken. De aanpak vanuit het project is mensen te vertellen, laten zien en vooral te laten doen. Een belangrijk uitgangspunt is plezier. Hierdoor vergroot je de impact en de kans dat mensen er naar gaan handelen.

Effecten van het project
Duurzaamheid: Voorkomen van zwerfafval en betere afvalscheiding door mensen op een interactieve manier bewust te maken dat afval (PET) de basis is voor iets nieuws;
Techniek: Vergroten interesse in techniek bij kinderen door de mogelijkheden van techniek in het recycle proces te laten zien. En kinderen zelf aan de slag te laten gaan met het verwerken van PET-flesjes tot grondstof;
Creativiteit: Stimuleren en inspireren van mensen om nieuwe dingen te creëren van gebruikte PET-flesjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.