De kwaliteit van onze leefomgeving, voor de huidige maar ook zeker voor de toekomstige generaties is belangrijk. Daarom werkt Duurzame Energie Coöperatie Oisterwijk aan het versnellen van de energietransitie. Dat doen ze onder andere door zelf concrete energieprojecten op te zetten, het liefst in samenwerking met andere lokale partijen en organisaties: Zon op Oisterwijk.

Samen met de stichting Duurzaamheidsvallei heeft DEC  in 2019 zonnepaneleninstallaties gerealiseerd op schapenboerderij de Eddy Hoeve in Heukelom en Ontmoetingscentrum de Coppele aan de Beukendreef in Oisterwijk.  

Hiervoor heeft DEC-Oisterwijk speciaal de coöperatie ‘Zon op Oisterwijk’ opgericht.

Veel burgers willen graag zelf groene energie opwekken en gebruiken. bijvoorbeeld met zonnepanelen. Maar toch komt het er vaak niet van. Men ziet op tegen het gedoe, men heeft geen geschikt eigen dak of men wil geen zonnepanelen op het eigen dak.

Met ‘Zon op andermans dak’ geven we de inwoners de gelegenheid om toch gezamenlijk duurzame energie op te wekken door een aantal zoncertificaten te kopen. Zo ontstaat een collectief zonnedak.

Op 13 juli 2019 werden de zonne-installaties op de daken van De Coppele en de Eddy Hoeve formeel in gebruik genomen. 

Meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.