Boomblaadjes in Knapzak! Alweer de vierde aflevering met Frans Kapteijns en Eveline Verhoeven, die samen een leuk en leerzaam programma voor de jeugd maken. Deze keer wordt Eveline op pad gestuurd om boomblaadjes te verzamelen en zo te kijken of ze samen met frans Kapteijns kan herleiden welke boom er bij hoort.

Meer afleveringen van Knapzak.

Boomblaadjes: welke boom is dat?

Onderwerp een blad aan bepaalde testen en ontdek welke boom voor je staat en leer alles over diens eigenschappen, geneeskundige waarde en dagelijks gebruik. Dat kan via de  Interactieve Determinatietabel. Je leert op deze website alles over naald- en loofbomen en hun bladeren, naalden, vruchten, bloeiwijzen, bladranden, nervatuur, bladvormen, gebruik en geneeskundige waarden.
Deze site is de allereerste digitale determinatietabel waarmee je inheemse bomen kan determineren! Vroeger moest men dit namelijk in dikke boeken of ingewikkelde determinatietabellen doen. Dankzij deze webstek kan je dit nu op een visuele manier doen. Aangezien dit een verplicht item is in de lagere en middelbare school, is deze site speciaal toegespitst op jongeren. De site is ook uitermate geschikt bij de bouw van een herbarium. Tot op heden mochten we reeds een miljoen (!) bezoekers verwelkomen. Maak ook kennis met de Engelstalige versie en de app voor smartphone en tablet.

Boomblaadjes en bijbehorende bomen zoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.